Държавите от ЕС се разбраха да изискват отрицателен Ковид тест

...
Държавите от ЕС се разбраха да изискват отрицателен Ковид тест
Коментари Харесай

България няма да въвежда антиковид мерки за пристигащите от Китай

Държавите от Европейски Съюз се схванаха да изискват негативен Ковид тест от пътуващите от Китай към Евросъюза. Той би трябвало да е изработен не повече от 48 часа преди заминаването. Задължително е пасажерите от Китай да носят маски по време на полетите към Европа.

Причините за засилените ограничения са увеличението на случаите на Ковид в Китай и нежеланието на Пекин да споделя настояща информация със Световната здравна организация.

От здравното ни министерство оповестиха, че България няма да вкарва анти Коронавирус ограничения за идващите от Китай.

Някои страни в Европейски Съюз към този момент вкараха наложителни коронавирус проби за пътуващите от Китай. Заради възходящия брой на инфектираните, неналичието на съответна информация от страна на Пекин и свалянето на рестриктивните мерки за пътешестване европейските страни се схванаха да координират дейностите си.



“Мерките включват усилване на персоналната хигиена, в това число целесъобразно носене на маски при полети от Китай. Предвиждат се също по този начин ограничения като мониторинг на отпадъчните води от самолети, геномно наблюдаване по летищата и нараснала зоркост на Европейски Съюз във връзка с тестването и имунизирането, с цел да подсигуряваме, че нашите лични равнища на имунитет са допустимо най-високи ”, сподели Тим Макпи - представител на Европейска комисия.

Препоръчва се пасажерите от Китай да бъдат тествани на инцидентен принцип при идването им на европейските летище, както и да се наблюдават разновидностите на вируса при инфектираните.

Брюксел предлага и продължение на имунизирането, изключително измежду уязвимите групи. В средата на януари европейските страни още веднъж ще създадат оценка на обстановката.

Външно министерство в Пекин заплаши, че ще предприеме ответни ограничаващи дейности за страните, които вкарат ограничения за пътуващите от Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР