Covid-19 и неговите разновидности все още са сред нас и

...
Covid-19 и неговите разновидности все още са сред нас и
Коментари Харесай

ЕК призова за ваксинация на фона на растящия брой случаи на Covid-19

" Covid-19 и неговите разновидности към момента са измежду нас и от ден на ден циркулират в нашите общности ", съобщи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидес, като акцентира нуждата от имунизация предвид на едновременното битие на три вируса.

Последните данни демонстрират, че в н якои страни от Европейски Съюз се следи наново повишаване на случаите , а Кириакидес означи, че в допълнение предизвикателство е взаимната циркулация на други респираторни болести.

В Хърватия локалните медии оповестиха, че от 12 до 18 декември са регистрирани 68 смъртни случая , свързани с Covid.

В Гърция има прогнози за 80 смъртни случая седмично , в случай че актуалните трендове се запазят, до момента в който в Италия случаите на грип и Covid-19 са достигнали връх през последните две седмици на 2023 година



От Европейския център за профилактика и надзор на болесттите споделиха, че възобновяването на SARS-CoV-2, както и на сезонния грип и респираторно-синцитиалния вирус, не е ненадейно, както и взаимната циркулация на трите вируса.

" Ваксинацията остава основен предпазен механизъм против Covid-19, изключително за най-уязвимите в нашите общества. Бях подчерталa това в писмото, изпратено до всички министри на опазването на здравето през септември, по отношение на нуждата от имунизация за Covid-19 и сезонен грип ", означи Кириакидис.

" Нуждаем се от съответно тестване, установяване на последователността, докладване и шерване на данните от Covid-19. Това е единственият метод да продължим дейно да наблюдаваме разпространяването на циркулиращите вируси и техните разновидности и да се предпазваме взаимно ", добави тя.

В някои столици към този момент се обмисля въвеждането на нови ограничаващи ограничения, като да вземем за пример наложителни маски на избрани места.



Испанското министерство на опазването на здравето е влезнало в конфликт с самостоятелните области по отношение на наложителното потребление на маски в здравните центрове. Късно нощес Министерството на здравеопазването наложи маски в здравните центрове в цялата страна.

Според някои оценки въвеждането на ограничаващи ограничения преди изборите за Европейски парламент може да бъде рисковано, защото може да бъде политически употребявано от крайната десница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР