Европейският център по транспортни политики направи проверка на поставената преди

...
Европейският център по транспортни политики направи проверка на поставената преди
Коментари Харесай

Новата маркировка по АМ „Струма“ се разпада

Европейският център по транспортни политики направи инспекция на поставената преди дни маркировка на Автомагистрала „ Струма “, където преди седмица 45 души изгубиха живота си.

Във видео на Европейския център за транспортни политики от 20-ия километър от автомагистралата, снимано на 2 декември, се виждат ограничаващите конуси, пазещи новопоставената маркировка. Ден по-късно вършим инспекция със профилиран апарат – дава отговор ли на условията.

„ Уредът демонстрира нощна светлоотразителност 233, при минимално условие от 300 миликандела. Тя ще се вижда през нощта, само че единствено в границите на 2-3 месеца най-много. Когато е януари и дойдат и мъглите, маркировка няма да има “, сподели Диана Русинова от ЕЦТП пред БТВ.

Отиваме и на различен сектор - пети километър от Автомагистрала „ Струма “. Маркировката на това място е сложена единствено преди няколко седмици, а към днешна дата елементи от нея към този момент падат.

„ Когато се поставя при несъответствуващи условия и се употребяват несъответствуващи материали. ето какъв в резултатът – това е парче от маркировката, което беше отчупено. Най-вероятно тази маркировка не е уместно да се наслагва върху долната. За това се заплаща сред 16 и 20 лева на квадратен метър. Пари напразно “, разяснява още Русинова.

Освен забележимите с просто око недостатъци, става известно, че проблеми има и със светлоотразяването. „ Тя е положена преди единствено 3-4 седмици. Тук даже не можем да кажем, че е и маркировка в края на експлоатационния си интервал “.



Кадър: БТВ

На въпрос ще бъдат ли отстранени проблемите, Агенция „ Пътна инфраструктура " отговори по този начин: „ Агенция „ Пътна инфраструктура “ няма да взема отношение по нечии изказвания, без да се е срещнала и прегледала съответните обстоятелства и резултати. Когато те и бъдат предоставени, ще бъдат детайлно прегледани и ще могат да се дадат обосновани експертни отговори “.

Кога ще стане това обаче от АПИ не разясняват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР