Европейският шампион по вдигане на тежести в категория до 102

...
Европейският шампион по вдигане на тежести в категория до 102
Коментари Харесай

Дейвид Фишеров е най-добър спортист на Пловдив за 2022 година

Европейският първенец по повдигане на тежести в категория до 102 кг Дейвид Фишеров бе определен за най-хубав състезател на Пловдив за 2022 година в обичайна анкета, проведена от Дирекция " Спорт и юношески действия " към Община Пловдив.
 Дейвид Фишеров донесе на България четвърто злато на европейското по щанги в Албания Дейвид Фишеров донесе на България четвърто злато на европейското по щанги в Албания
Роденият в Австрия щангист изпревари в класацията международната шампионка в скока на дължина за девойки до 20 години Пламена Миткова, която остана на втора позиция, както и европейския отличник по карате шинкиокошин в категория до 85 кг Валери Димитров, който се подреди трети.

Състезаващият се за СКВТ " Марица " Фишеров не получи персонално премията си, тъй като към момента не се е завърнал в България от Световното състезание по повдигане на тежести в Колумбия, където бе заставен да приключи присъединяване си поради травма.
 Дейвид Фишеров дефинира представянето си на Световното като неуспех Дейвид Фишеров дефинира представянето си на Световното като неуспех
На церемонията в градската Художествена изложба бяха отличени 10-те най-хубави спортисти на Пловдив за 2022 година, както и тримата най-хубави млади спортни гении.

За най-хубав млад състезател беше избрана Пламена Миткова, второто място зае състезателят по аеробика Александър Мишинков, който стана международен първенец за юноши, а на трета позиция се подреди сребърният медалист от Европейското състезание по повдигане на тежести за младежи до 23 години - Диан Пампурджиев.

На церемонията със специфична премия - почетен знак на град Пловдив - бяха отличени състезателката на СКЛА Ботев (Пловдив) в тройния скок Александра Начева, както и футболния Марица (Пловдив) по случай 100-годишния празник на клуба.

Призова десетка в анкетата Спортист на Пловдив за 2022 година: 

1. Дейвид Фишеров - Вдигане на тежести - СКВТ " Марица "  
2. Пламена Миткова - Скок дължина - Лека атлетика - СКЛА " Локомотив "  
3. Валери Димитров - Карате Шинкиокошин - АСКК " Тракия "  
4. Венелина Поптолева- Бокс - СКБ " Ботев "  
5. Янислав Герчев- Джудо - Семеен кодекс " Арена Спорт "  
6. Кристиан Василев - Гребане - Семеен кодекс " Хеброс "  
7. Ангел Кодинов - Кану Каяк - СККК " Тракия "  
8. Антон Ризов- Спортна пукотевица - АСК " Тракия "  
9. Иванка Попова - Карате Шинкиокошин - АСКК " Тракия "  
10. Иван Пановски - Сумо - Семеен кодекс " Тракия спорт "

Снимки: startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР