Eвропейският шампион по биатлон за младежи Благой Тодев е готов

...
Eвропейският шампион по биатлон за младежи Благой Тодев е готов
Коментари Харесай

Шампион по биатлон продава медалите си заради онкоболна медицинска сестра

Eвропейският първенец по биатлон за младежи Благой Тодев е подготвен да продаде всичките медали от досегашната си кариера за щедрост. Миналата седмица той стана №1 за възрастта си на шампионата на Стария континент, а след триумфа си разгласи, че се разделя със златния орден, като средствата ще подари за лекуването на онкоболна жена от родния си град Банско.

" Точно преди старта се помолих и си дадох обещание, че в случай че взема орден, ще го продам с идея. Така и се случи. Възползвам се сега от насъбраната популярност, с цел да мога да прикани хората да оказват помощ с този жест. Вече има интерес. До момента цената е 1000 лева Надявам се още малко да се увеличи, хората да оказват помощ с дребни суми спомагателни и да успеем ", съобщи Тодев по bTV.

" Щом е за такава идея, в случай че има по какъв начин, бих продал всичките си медали! Все отново те стоят и събират прахуляк единствено. Ценно е оценката, само че по-добре да оказа помощ... Не мисля, че жестът ми е нещо " уау ". Бих желал да оказа помощ и на доста други, само че просто няма по какъв начин ", добави спортистът.

Парите отиват за лекуването на здравната сестра Нели Гълъбова, която е диагностицирана с онкологично заболяване. Нужната сума възлиза на 120 000 лева

" Нямам безусловно никаква връзка с нея. Един ден приказвах със сестра ми и с родителите ми. Те споделиха, че една жена е заболяла от рак. Сумата е много огромна. До през вчерашния ден, когато приказвах с нея, бяха събрани 40 000 лева Надявам се скоро да успеем да съберем всичките ", има вяра европейският първенец.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР