Европейският съюз възнамерява да забрани игрищата с изкуствена трева, предвид

...
Европейският съюз възнамерява да забрани игрищата с изкуствена трева, предвид
Коментари Харесай

Европейският съюз иска да забрани изкуствените игрища

Европейският съюз има намерение да забрани игрищата с изкуствена трева, поради обстоятелството, че съгласно разнообразни изследвания те отделят най-голямо количество съзнателно добавена микропластмаса. В борбата си против микропластмасата, която включва дейности като възбраната на броката, Европейската комисия зададе период от осем години в Испания за унищожаване на този вид повърхнина.

Само на територията на иберийската страна се пресмята, че има повече от 10 000 футболни стадиони с изкуствена трева, като към 400 от тях се строят или реновират всяка година. Този вид настилка, характеризираща се с ниски разноски за поддръжка, се употребява за осъществяване на срещи по футбол, ръгби, хокей, падъл тенис и други спортни събития всеки уикенд.

Инициативата, призната от Европейската комисия, освен се стреми да спре построяването на нови уреди, само че включва и ремонт на съществуващите.

Изкуствената трева, която се възприема като зелена и постоянно безупречна, за разлика от естествената с нейните недостатъци и неравности, е формирана главно от полиетилен под формата на нишки, поддържани от полиуретанова или латексова основа. В основата му има щедро количество пясък и гранули, извлечени от рециклирани гуми, които обезпечават чудесно омекотяване.
 Моци: Загубата от Локо пристигна в точния миг, чака ни тежък мач на неестествен терен
Моци: Загубата от Локо пристигна в точния миг, чака ни тежък мач на неестествен терен

Говори преди борбата с ХИК
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР