Европейският съюз в крайна сметка одобри десети пакет санкции срещу

...
Европейският съюз в крайна сметка одобри десети пакет санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС одобри десети пакет санкции срещу Русия след спорове

Европейският съюз в последна сметка утвърди десети пакет наказания против Русия - точно на първата годишнина от нейната инвазия в Украйна, съобщи Франс прес. В петък дипломати в Брюксел споделиха, че още веднъж не е реализирано единодушие по въпроса.

След това обаче шведското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз заяви в Twitter, че е координиран нов пакет наказания, ориентиран против съветската стопанска система и ирански компании, които поддържат войната против Украйна.

„ Една година изтече от жестокото и нелегално съветско навлизане в Украйна. Днес Европейски Съюз утвърди десети пакет наказания, който включва по-конкретно по-строги ограничавания за износа на технологии и артикули с допустимо двойно предопределение, рестриктивни ограничения, ориентирани против физически и юридически лица, които поддържат войната, популяризират агитация или доставят дронове, употребявани от Русия във войната, както и ограничения против съветската дезинформация ”, написа в изказването. Одобрените веерта в петък наказателни ограничения плануват по-конкретно нови ограничавания за европейски експорт за Русия на стойност 11 милиарда евро и заледяване на активите на три банки и огромен брой компании от страната, както и ирански снабдители на дронове за Москва. Списъкът съдържа общо 120 имена, само че те ще останат в загадка до публикуването му в Официалния вестник на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР