Европейският съюз в крайна сметка одобри десети пакет санкции срещу

...
Европейският съюз в крайна сметка одобри десети пакет санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС в крайна сметка одобри десети пакет санкции срещу Русия

Европейският съюз в последна сметка утвърди десети пакет наказания против Русия - точно на първата годишнина от нейната инвазия в Украйна, съобщи Франс прес. По-рано вчера дипломати в Брюксел споделиха, че още веднъж не е реализирано единодушие по въпроса. След това обаче шведското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз заяви в " Туитър ", че е координиран нов пакет наказания, ориентиран против съветската стопанска система и ирански компании, които поддържат войната против Украйна.
" Една година изтече от жестокото и нелегално съветско навлизане в Украйна. Днес Европейски Съюз утвърди десети пакет наказания, който включва по-конкретно по-строги ограничавания за износа на технологии и артикули с допустимо двойно предопределение, рестриктивни ограничения, ориентирани против физически и юридически лица, които поддържат войната, популяризират агитация или доставят дронове, употребявани от Русия във войната, както и ограничения против съветската дезинформация ", написа в изказването.

Одобрените нощес наказателни ограничения плануват по-конкретно нови ограничавания за европейски експорт за Русия на стойност 11 милиарда евро и заледяване на активите на три банки и огромен брой компании от страната, както и ирански снабдители на дронове за Москва. Списъкът съдържа общо 120 имена, само че те ще останат в загадка до публикуването му в Официалния вестник на Европейски Съюз.
Новите наказания бяха утвърдени, откакто в последна сметка Полша отдръпна късно нощес своите възражения, макар че не съумя да издейства стягането на ограниченията, за което настояваше. Вчера полският министър председател Матеуш Моравецки дефинира новия пакет като прекомерно слаб по време на посещаване в Киев, където достави първите четири от обещаните от страната му на Украйна бойни танкове " Леопард " немско произвеждане.
" Полша не получи нищо ", споделиха няколко дипломати за Агенция Франс Прес. Един от тях посочи, че страната е излязла с едностранна декларация какво желае да съдържа идващият пакет наказания.

Полската позиция бе разкритикувана от доста други страни, които обявиха, че тя " санкционира Европа ", отбелязва Агенция Франс Прес. Европейски Съюз едвам утвърди десетия пакет наказания против Русия на първата годишнина от нашествието й в Украйна - ден, в който Съединените щати, Англия и Канада оповестиха нови наказателни ограничения против нея.
Впрочем Полша към този момент блокира приемането на деветия пакет наказания през декември. Тогава полският министър председател Матеуш Моравецки отдръпна възраженията на страната си на среща на върха на Европейски Съюз, напомня Агенция Франс Прес.
Сега Полша по-конкретно е упорствала за стягане на рестриктивните мерки върху вноса на синтетичен каучук от Русия. Италия обаче се е противопоставила на нейното искане, отбелязва Ройтерс.
ДПА прецизира, че новите наказания ще влязат в действие през днешния ден, когато ще бъдат оповестени в Официалния вестник на Европейски Съюз.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
25 Фев 202337323 Фев 2023491222 Фев 2023869421 Фев 2023469419 Фев 2023720315 Фев 202310306Коментариnan25 Фев 2023 8:23ч.
смелост и хубост - Nти епизод
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати квинтесенциален армаментариум25 Фев 2023 9:03ч.
Отчаяни, обезверени.. по този начин и не схванаха че Русия няма по какъв начин да бъде победена, макар че последната се бие с 5 % от опциите си против 50 страни. С фанатичната си нелепост, правилно ще принудят руснаците да стигнат до Темза. Да отговорят с нуклеарен удар..ако им стиска..язък за зелени покупко-продажби, джендъромания, насекомоядство.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати smb25 Фев 2023 9:11ч.
"...по-строги ограничавания за износа на технологии и артикули с допустимо двойно предопределение... ". Това ще да са прословутите перални на Урсула, от които може да се вършат ракети
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР