Европейският съюз удължи с една година санкциите срещу Китай заради

...
Европейският съюз удължи с една година санкциите срещу Китай заради
Коментари Харесай

ЕС удължи с една година санкциите срещу Китай заради уйгурите

Европейският съюз удължи с една година глобите против Китай поради нарушавания на човешките права на уйгурите в западния регион Синцзян, съобщи ДПА.

 Съединени американски щати оповестиха дипломатически протест на Олимпиадата в Пекин Виж още

Те са част от по-общ пакет с наказателни ограничения против Либия, Русия и Северна Корея. Санкционирани са физически и юридически лица, " виновни за съществени нарушавания на човешките права и злоупотреби в разнообразни страни по света ", написа в прессъобщение на Европейски Съюз.

Съюзът вкара глобите против Китай поради уйгурите през март тази година. Те включват заледяване на активи и възбрана за пътешестване.

Това са първите ограничения на Европейски Съюз против Китай поради нарушавания на човешките права от потушаването на продемократичните митинги на площад " Тянанмън " в Пекин през 1989 година, отбелязва ДПА.

Китай отговори със наказания против депутати в Европейския парламент и европейски институции.

Влошаването на връзките сред Брюксел и Пекин забави влизането в действие на капиталовото съглашение ЕС-Китай, контрактувано в края на предходната година.

Стотици уйгури споделиха през последните години, че са били държани в лагери в Синцзян в границите на акция на китайските управляващи за принудително усвояване на етнически малцинства. През юни основаната в Лондон неправителствена организация " Амнести интернешънъл " съобщи, че към 1 милион уйгури са били изпратени от 2017 година в такива лагери, за които Пекин твърди, че са просветителни центрове, отбелязва ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР