Европейският съюз трябва допълнително да изясни позицията си относно стратегическото

...
Европейският съюз трябва допълнително да изясни позицията си относно стратегическото
Коментари Харесай

Ван И призовава ЕС да изясни позицията си относно партньорството си с Пекин

Европейският съюз би трябвало в допълнение да " обясни " позицията си по отношение на стратегическото си партньорство с Пекин, съобщи най-високопоставеният китайски посланик Уан И пред ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел. Същевременно водачите на Европейски Съюз призоваваха за понижаване на зависимостта от Китай, предава Ройтерс.

Стартирането на всеобхватно стратегическо партньорство сред Европейски Съюз и Китай през 2003 година трябваше да заздрави връзките. Но от 2019 година насам 27-членният блок стартира да назовава Китай " стопански съперник " и " систематичен противник ", като околните връзки на Пекин с Москва след съветската инвазия в Украйна в допълнение усложняват обстановката.

" Европейският съюз би трябвало...да обясни позицията си в двустранното стратегическо партньорство и да предизвиква развиването на връзките сред Китай и Европейски Съюз. Европейски Съюз не би трябвало да се колебае и още по-малко - да предизвиква думи и дейности ", които биха се отразили отрицателно на връзките, е споделил Ван И на Жозеп Борел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР