Европейският съюз трябва да вземе участие в планираните за следващата

...
Европейският съюз трябва да вземе участие в планираните за следващата
Коментари Харесай

ЕС настоява за участие в преговорите между САЩ и Русия

Европейският съюз би трябвало да вземе присъединяване в плануваните за идната седмица договаряния сред Съединени американски щати и Русия. Това е декларирал висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в Луганска област на брифинг с украинския министър на външните работи Дмитрий Кулеба.

" Ако Русия желае да поддържа връзка, то, естествено, би трябвало да има разговор. Но в идните договаряния са наранени освен двете страни, тематиките на договарянията засягат освен Русия и освен Съединени американски щати. Ако се разискват въпросите за сигурността в Европа, то европейците би трябвало да бъдат част от тези договаряния ", е споделил Борел.

При това той отбелязва, че такива едни договаряния са развой, а " не са за един ден ". " Това може да продължи седмици и месеци ", е отбелязал представителят на Европейски Съюз, добавяйки, че " не е добра концепцията " да се откажат от договарянията, препоръчани от Русия.

Борел е обърнал внимание на това, че дневният ред, който предлага Русия, визира сигурността в Европа и директно Украйна. По думите му, на съвещание на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз ще бъде направена обща позиция по предложенията на Русия в областта на сигурността, като тя бъде съгласувана със Съединени американски щати. " Ние ще координираме дейностите си с сътрудниците от Съединени американски щати. Независимо дали това се харесва или не на Русия, само че ние би трябвало да бъдем част от тези договаряния ", е подчертал Борел.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР