Европейският съюз трябва да обмисли възможността да изисква от банките

...
Европейският съюз трябва да обмисли възможността да изисква от банките
Коментари Харесай

ЕС може да накара банките да докладват стойността на замразените руски активи

Европейският съюз би трябвало да обмисли опцията да изисква от банките да рапортуват детайлности за цената на замразените активи на Руската централна банка, в случай че желае да употребява глобени средства, с цел да помогне за финансиране на възобновяване на Украйна, настояват юристите на блока, представени от Блумбърг.

Правната работа на Европейски Съюз сподели, че законите на блока ще му разрешат да влага замразените активи и да употребява приходите, с цел да помогне на Киев, само че чиновниците би трябвало първо да оценят мащаба на активите на  централната банка и другите глобени активи, които са били замразени, излиза наяве от документ, споделен тази седмица с държавите-членки, до момента в който водачите на Европейски Съюз се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел.

Длъжностни лица са пресметнали, че към 258 милиарда $ могат да бъдат открити, въз основа на информация, дадена от Руската централна банка в отчет от 2022 година за нейното ръководство на валутни и златни активи. Досега страните от Европейски Съюз са докладвали за към 33,8 милиарда евро активи на Руската централна банка, които са били замразени, само че тази цифра към момента се проучва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР