Европейският съюз трябва да обмисли използването на за закупуване на

...
Европейският съюз трябва да обмисли използването на за закупуване на
Коментари Харесай

ЕС обмисля да купи оръжия за Украйна със замразените руски активи

Европейският съюз би трябвало да обмисли потреблението на за закупуване на военни доставки за Украйна . Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от " Ройтерс ".

" Време е да стартираме диалог за потребление на непредвидените облаги от замразени съветски активи за взаимно закупуване на военно съоръжение за Украйна ", уточни тя пред Европейския парламент.

В своята тирада Фон дер Лайен прикани Европейски Съюз да направи повече във връзка с отбранителната политика.

" Не може да има по-силен знак и по-голяма изгода от тези пари от това Украйна и цяла Европа да станат по-безопасно място за живеене ".
 Европейска комисия работи върху потреблението на съветски активи за Украйна
Европейска комисия работи върху потреблението на съветски активи за Украйна

Но към момента се прецизират елементи, сподели фон дер Лайен

Фон дер Лайен акцентира, че опасността от война за Европейски Съюз " може да не е непосредствена, само че не е и невъзможна ".

" Рисковете от войната не би трябвало да се преувеличават, само че би трябвало да се подготвим за тях и това стартира с неотложната нужда от възобновяване, попълване и модернизиране на въоръжените сили на страните членки ", безапелационна бе тя.

Фон дер Лайен направи прелиминарен обзор на нова Европейска тактика за индустриална защита, която Комисията ще показа през идващите седмици. По нейни думи една от главните цели на тактиката ще бъде да даде приоритет на взаимните публични поръчки.
 Европейски Съюз е изпратил 28 милиарда евро военна помощ на Украйна
Европейски Съюз е изпратил 28 милиарда евро военна помощ на Украйна

Очаква се тази година блокът да даде още 21 милиарда евро в оръжия и муниции

" Европа би трябвало да се стреми към създаване и произвеждане на идващото потомство бойни оперативни качества ", уточни тя. " Това значи бързо зареждане на нашия защитителен промишлен потенциал през идващите пет години ".

Спред нея по-големите европейски старания в защитата няма да понижат нуждата от съюза на НАТО.

" Всъщност една по-суверенна Европа, изключително във връзка с защитата, е от основно значение за укрепването на НАТО ", посочи Фон дер Лайен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР