Европейският съюз трябва да намали зависимостта си от Китай, когато

...
Европейският съюз трябва да намали зависимостта си от Китай, когато
Коментари Харесай

Франческо ла Камера: Китай контролира възобновяемите източници на енергия в Европа

Европейският съюз би трябвало да понижи зависимостта си от Китай, когато става въпрос за жизненоважно съоръжение, употребявано за производството на възобновима сила, съобщи ръководителят на Международната организация за възобновима сила.

Важно е да се работи за " децентрализиране на веригата за доставки ", съобщи пред Агенция Франс Прес Франческо ла Камера, общоприет шеф на Международната организация за възобновима сила, в границите на конференция в Берлин, отдадена на офшорната вятърна сила.

Трябва да има " повече съдействие с континентална Африка, Южна Америка и Югоизточна Азия ", добави той.

Тъй като Европейски Съюз се стреми да премине към зелена сила, той е мощно подвластен от Китай във връзка с доставките на редки минерали и съставни елементи за слънчеви панели и вятърни турбини.

27-членният съюз получава от Китай 98% от доставките си на редкоземни минерали, които са жизненоважни за доста зелени технологии.

Китай също по този начин създава огромна част от вятърните турбини и слънчевите панели в света.

Силната взаимозависимост от Китай е " въпрос на угриженост ", съобщи Ла Камера, като добави, че усилването на връзките сред другите елементи на света ще помогне за постигането на задачите от европейците.

Наскоро Европейски Съюз реализира съглашение за съвсем двойно нарастване на каузи на възобновимите енергийни източници в енергийното ползване на блока до 2030 година, защото се стреми да стане въглеродно безпристрастен и да се откаже от съветските изкопаеми горива.

Временното политическо съглашение има за цел да увеличи каузи на възобновимата сила до 42,5 %. Въпреки това зелените групи подлагат на критика съглашението като незадоволително необятно. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР