Европейският съюз трябва да дойде и да каже какво иска

...
Европейският съюз трябва да дойде и да каже какво иска
Коментари Харесай

Мицкоски: ЕС не изпълни обещаното към РСМ, няма да приема български диктат

" Европейският съюз би трябвало да пристигна и да каже какво желае от Македония и този народ. Македония направи доста за европейските полезности, променихме доста неща. Бяха направени доста отстъпки, вярвайки на думата на европейските политици. Но факт е, че те не извършиха обещанието си, а тук всичко беше направено, македонските политици одобриха всичко ", съобщи ръководителят на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски пред националната телевизия.

Според него тази " безпринципна връзка би трябвало да спре ".

" Точно по тази причина споделяме, че сме подготвени да седнем и да обсъдим какво може да чака този народ, какво може да се направи ", добави Мицкоски, представен от БГНЕС.

Той повтори, че няма да одобри " диктат като този в този момент от България ".

" Не сме започвали договаряния повече от две десетилетия и половина, откакто започнахме пътя ", съобщи ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ.

Мицкоски приказва и за случая с Босна и Херцеговина и метода, по който тя стартира процеса на присъединение към Европейски Съюз.

" Последният мотив, който надви над оправданията на всички от Европейски Съюз, е правилото на консенсуса и в случай че някой е срещу, няма решение за разширение. Но видяхме, че и това е допустимо на срещата на върха през декември. Беше гласувано започване на договаряния за БиХ. Поздравявам ги, само че те даже нямат хармонизирана обща външна политика с Европейски Съюз, изключително с Русия, тъй като една от заинтригуваните страни в БиХ е в близки връзки с Путин. И в този момент те стартират договаряния, ние не можем “, сподели македонският политик.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР