Европейският съюз ще започне консултации по 12-ия пакет от санкции

...
Европейският съюз ще започне консултации по 12-ия пакет от санкции
Коментари Харесай

Блумбърг: ЕС готви 12-ти пакет антируски санкции

Европейският съюз ще стартира съвещания по 12-ия пакет от наказания против Русия през идващите дни, оповестиха източници на Блумбърг. Той може да включва възбрана на съветските диаманти и нови ограничения против заобикалянето на към този момент наложените ограничавания.

Европейски Съюз, дружно с Г-7, работи по механизъм за следене на придвижването на диаманти през границите. Брюксел се притеснява, че възбраната ще докара до " отклонение на търговията ". Европейски Съюз може също по този начин да разшири листата на стоките, неразрешени за експорт в Русия. В него ще бъдат включени артикули, които могат да се употребяват за военни цели.

Освен това Г-7 разисква способи за по-добро съблюдаване на тавана на цените на петрола, защото цената му е надхвърлила прага от 60 $ за барел. Европейски Съюз продължава да разисква налагането на налог върху облагата върху приходите от замразените съветски активи за прекачване на средства към Украйна. Въпреки че Съединени американски щати и други съдружници от Г-7 поддържаха самодейността, до момента не е реализиран забележителен прогрес, настояват източниците на Блумбърг. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР