Европейският съюз ще удължи за неограничено време разрешаването на спорове

...
Европейският съюз ще удължи за неограничено време разрешаването на спорове
Коментари Харесай

Европа не иска ядреният спор с Иран да стига до ООН

Европейският съюз ще удължи за безкрайно време разрешаването на разногласия по нуклеарното съглашение с Иран 2015 година, с цел да избегне нуждата от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации или задействане на нови наказания, съобщи най-висшият посланик на Европейски Съюз по време на посещаване в Техеран, оповестява " Ройтерс ".

Англия, Франция и Германия публично упрекнаха Иран на 14 януари за нарушение на изискванията на съглашението за надзор над оръжията от 2015 година, ориентирано към ограничение на нуклеарната стратегия на Техеран . Нарушенията могат да доведат до възобновяване на наказания, вдигнати по силата на договорката от 2015 година
 Европейски Съюз удължи периода на механизма за споразумяване на разногласия с Иран
Европейски Съюз удължи периода на механизма за споразумяване на разногласия с Иран

На 14 януари топ дипломатът на Европейски Съюз беше известен от Париж, Лондон и Берлин, че задействат механизма за споразумяване на разногласия

" Съгласни сме да не влизаме непосредствено в непоколебим период, който би ни задължил да отидем в Съвета за сигурност ", съобщи Жозеп Борел пред кореспонденти по време на посещаване в Техеран.

Той разяснява през днешния ден: " Готовността е не да стартира развой, който да постави завършек на JCPOA, а да го резервира жив ", като се базира на съглашението в Иран с формалното му название - Съвместния изчерпателен проект на деяние.

След месеци на постепенни стъпки за понижаване на спазването на условията, Иран съобщи на 6 януари, че ще отстрани рестриктивните мерки за обогатяване на уран .
 В Иран оферират излизане от Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия
В Иран оферират излизане от Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия

Не се оповестява по кое време Народното събрание може да гласоподава предлагането

Борел, който е ръководител на договорката в Иран, бе известен през януари от Париж, Лондон и Берлин, че са задействали механизма за решение на разногласия , като на доктрина започва 15-дневен развой за решение на проблеми с Иран.

Въпреки това има някои въпроси по отношение на това по кое време би трябвало да стартира 15-дневният интервал , защото Иран публично не е признал процеса на съвещания, обявиха чиновници.

Китай и Русия също са подписали съглашението , подписано във Виена през 2015 година и показаха опасения по отношение на решението на европейците да задействат механизма .
 Иран упрекна Европа в расизъм
Иран упрекна Европа в расизъм

В тирада по малкия екран в Техеран Зариф жигосах " заблудата ", че " единствено почтените " могат да завоюват от интернационалното право

Всички страни настояват, че желаят да спасят договорката , от която президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отдръпна през май 2018 година, като още веднъж наложи стопански наказания против Иран.

Борел съобщи, че се е договорил с Берлин, Лондон и Париж на " непрестанно отсрочване " 15-дневния предел. Въпреки това той сподели, че напредъкът зависи от наличието на Международната организация за атомна сила (МААЕ), в Иран, която да следи нуклеарните действия.

След като се срещна с Борел в понеделник, президентът Хасан Рохани бе представен, че Иран е подготвен да сътрудничи на Европейски Съюз по въпроси, свързани с нуклеарната договорка .
 Иран изстрелва спътник тази седмица
Иран изстрелва спътник тази седмица

Съединени американски щати вижда прикритие за развиване на балистични ракети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР