Европейският съюз ще предостави закрила на всички украински бежанци, които

...
Европейският съюз ще предостави закрила на всички украински бежанци, които
Коментари Харесай

ЕС дава на украинските бежанци документи, достъп до здравни грижи, образование и до пазара на труда

Европейският съюз ще даде протекция на всички украински бежанци, които влизат на територията му. Това стана ясно след решение на Европейската комисия във връзка миграционния поток, приближаващ от Украйна към европейските страни.

По данни на Организация на обединените нации над 1 млн. украински жители са напуснали страната поради военния спор в страната, който стартира предходната седмица.

Чрез Директивата за краткотрайна протекция на разселените лица Европейският съюз ще даде статут на краткотрайна протекция на украинските бежанци. Така те ще получат позволение за престояване, достъп до обществени и здравни грижи, както и достъп до обучение и до пазара на труда.

Директивата е част от европейското законодателство и обезпечава автоматизирано приемането на идентични права на всички жители от избрана страна за период от една година. Този интервал може да бъде продължен до най-много от две години, в случай че това се наложи.

По предложение на Европейската комисия, страните членки на Европейски Съюз утвърдиха активирането на Директивата за първи път от нейното приемане през 2001 година

Европейската комисия може и когато и да е да прекрати краткотрайната протекция, в случай че обстановката в Украйна разреши безвредното завръщане на жителите на страната.



След като Русия нахлу с войски в прилежащата страна, Европейският съюз поддържа народа на Украйна и наложи наказания на Кремъл и президента Владимир Путин. Съюзът има подготвеност и приготвя още ограничения, с цел да се оправи с опустошителните последствия от войната.

„ Войната в Русия е на път да провокира филантропична рецесия, невиждана в Европа от десетилетия насам “, се споделя в прессъобщението на Европейската комисия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР