Европейският съюз се стреми да увеличи запасите от йодни препарати

...
Европейският съюз се стреми да увеличи запасите от йодни препарати
Коментари Харесай

ЕС увеличава запасите си от йод и средства за защита от радиация

Европейският съюз се стреми да усили запасите от йодни препарати и персонални защитни средства против радиация. Това заяви представителят на Европейската комисия.

„ Комисията работи за възстановяване на готовността в региона на химическите, биологичните, радиологични и нуклеарни закани (CRBN) като цяло и такива [усилия] започнаха да се поставят още преди сраженията в Украйна “, сподели той, представен от Financial Times в понеделник.

Според изданието Брюксел се пробва в този случай да употребява „ уроците от пандемията COVID-19, която завари Европа без задоволителни доставки на персонални защитни средства и ваксини “.

Миналата година беше основан Европейският орган за реагиране при незабавни здравни обстановки (HERA), с цел да разпознава и приготви за евентуални бъдещи незабавни здравни обстановки.

При нужда HERA е призована да задейства механизми за финансиране и пускане на мониторинг, целево разпространяване и закупуване на нужните медицински консумативи и първични материали. Освен това разполага с индустриални мощности, подготвени да посрещнат търсенето на медикаменти.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР