Европейският съюз се споразумя да позволи ответни мерки срещу държави,

...
Европейският съюз се споразумя да позволи ответни мерки срещу държави,
Коментари Харесай

ЕС договори търговска защита срещу икономическа принуда

Европейският съюз се споразумя да разреши ответни ограничения против страни, които оказват несъразмерен стопански напън върху членовете на Европейски Съюз да трансформират политиките си, ход, предопределен да работи като възпиращ фактор, съобщи " Ройтерс ".

Представители на Европейския парламент и Съвета, страните членки на Европейски Съюз, реализираха съглашение за инструмента за битка с принудата (ACI) рано във вторник.

Предложението има за цел да противодейства на разпространяването на геополитическото напрежение в търговията. Членовете на Европейски Съюз упрекваха администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и Китай, че употребяват търговията като политически инструмент.

Един случай, представен от поддръжниците на мярката, са китайските търговски практики против Литва, да сътвори де факто посолство там. Европейски Съюз споделя, че Пекин е наложил спънки върху износа и е притиснал фирмите да отстранен литовското наличие от веригите за доставки, когато изнасят за Китай.
Съгласно инструмента за битка с принудата Европейски Съюз ще може да дефинира дали икономическа мярка на трета страна е предопределена да принуди Европейски Съюз или някой от неговите членове да промени дадена политика. Ако разговорът се провали, блокът може да наложи ограничавания, като да вземем за пример по-високи цени за импорт или стеснен достъп до обществени търгове на Европейски Съюз.

Някои страни членки бяха скептични за мярката заради опасения, че тя може да бъде протекционистка и да провокира търговски войни
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР