Европейският съюз се сблъсква с активна политика на военно, търговско,

...
Европейският съюз се сблъсква с активна политика на военно, търговско,
Коментари Харесай

Призракът на тоталитаризма още броди из Европа

Европейският съюз се сблъсква с дейна политика на военно, комерсиално, цифрово и софтуерно въздействие на страни, ръководени от властнически режими като Китай и Русия. Случаят с Украйна или внедряването на 5G от Huawei са образци за това. Необходимо е демократичните демокрации като Европейски Съюз и Съединени американски щати да се опълчват на тази политика, като употребяват правилата на върховенството на закона, написа в собствен коментар френското издание La Tribune.

В продължение на десетилетия политическата непоклатимост, икономическият напредък и мира играха значима роля за превръщането на Европа в проспериращ и свободен континент. Начело на тези старания бяха институциите на Европейския съюз и другите държави-членки посредством либерализиране на търговията и отваряне на пазарите, тъй че потребителите и жителите да се усещат по-добре. Засиленото съдействие и продан доста усъвършенстваха живота на милиони хора.

Ключови въпроси

Въпреки мащаба на тези старания, към момента остават основни въпроси, които би трябвало да ни вълнуват като жители на демократичните страни. Призракът на властническите режими към момента е доста действителен в Европа, за което свидетелстват редица военни придвижвания. Друг образец са комплицираните цифрови и софтуерни въздействия в нашите инфраструктури, както и в нашите политически институции. В Хонконг разрастващата се властническа китайска страна прибягва до принуждение и заплашване, с цел да се оправи с митингите, избухнали против законопроект за екстрадиция. Съществуването на китайски лагери за превъзпитание за един милион уйгури, мюсюлманското малцинство, дълго време беше отричано, само че в този момент е прието и отразено в всеобщия щемпел, да вземем за пример в New York Times, след години на акции от правозащитни групи. Огромните благоприятни условия за контрол на китайската страна, добре познати на нейното население, стартират да оказват въздействие върху европейските жители. Това е тревожна наклонност.

Откриващ залп

Предвид възходящото икономическо въздействие на Китай в Европа, тези обстоятелства би трябвало да бъдат преразгледани, до момента в който прилагаме новите технологии. Дебатът за инфраструктурата на 5G и Huawei е единствено първата стъпка. Трябва да се подсигурява отбраната на неприкосновеността на потребителите и сигурността на данните: напъните за отбраната им, като се вземат поради проблемите на националната сигурност при търсене на основни технологии, както направиха Англия Франция и Европейски Съюз с 5G, наподобява са най-хубавият метод. Но умните цифрови политики няма да работят, в случай че не защитят нашите демокрации от действителни закани. На границите на Европейския съюз Украйна се възвръща след пет години инвазия, спорове и стратегическо намаляване от мощната си съветска съседка. Хиляди украинци изгубиха живота си, защитавайки своята територия и обстановката остава рискова, защото в този момент милиони някогашни украински жители живеят отвън съветските граници. Това постоянно се не помни. И би трябвало да вземем под внимание съветското въздействие в доста огромни европейски политически партии, да не приказваме за " обществените ботове " на избори.

40% от търговията на Украйна е обвързвана с Европейски Съюз

Възобновеният акцент върху енергийните запаси на Украйна и геополитическата позиция по време на чуванията за импийчмънт на президента Доналд Тръмп единствено акцентират тази наклонност и се надяваме европейските страни да останат твърди в желанието си да оказват помощ на страната, която към този момент се е устремила към присъединение към Европейски Съюз. В това отношение значима е освен дипломатическата, само че и комерсиалната поддръжка. Над 40% от търговията на Украйна е директно обвързвана с Европейски Съюз, само че скоро ще бъде засенчена от Китай. Хиляди европейски и американски компании имат стратегически ползи в Украйна, а още повече украински компании разчитат напълно на европейските клиенти. Тези връзки също би трябвало да продължат, макар заканите на Русия и Китай. Украинската електрическа технология, употребена при производството на проводници, съставлява близо 285 милиона евро търговия с Германия, до момента в който немският експорт на машини и коли е от значително значение за украинските консуматори.

Съюз сред Китай и Русия

Друга от тези технологии е катапултирането на самолети на борда на самолетоносач благодарение на електромагнитен индукционен мотор. Президентът Тръмп малко необичайно " изстреля " тази иновация, като съобщи, че би предпочел парни пускови установки, които се употребяват от десетилетия. Изглежда обаче, че доста европейски страни, в това число Франция, са въодушевени от възприемането на новата технология. Китай към този момент се ангажира да употребява електромагнитни пускови установки за своите бъдещи самолетоносачи и си партнира с Русия за построяването на идващото потомство нуклеарни кораби. Това става, откакто Китай се трансформира в най-големия търговски сътрудник на Украйна и усилва вложенията в целия континент. Ще си разреши ли Европа да се състезава? Какво ще бъде въздействието на по-силния боен съюз сред Китай и Русия върху европейците? Само бъдещето ще покаже и се надяваме, че нашите демократични правила ще ни насочат към разцвет и сигурност по едно и също време.

Дипломатическа поддръжка

Европейските народи би трябвало да организират интелигентни политики за битка с този напредък на автократичните режими. Внимателните оценки на вноса на технологии, в това число 5G- технологията и други, ще бъдат от значително значение, както и дипломатическата поддръжка. Демократичните правила като върховенството на закона са извънредно значими. Либералните демокрации като Европейски Съюз и Съединени американски щати би трябвало да намерят общ метод за отбрана на жителите от възходящото въздействие на властнически участници като китайския комунистически режим. Ето по този метод можем да продължим да поддържаме демокрацията и просперитета по целия свят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР