Европейският съюз разкритикува руския закон, класифициращ международните медийни организации, действащи

...
Европейският съюз разкритикува руския закон, класифициращ международните медийни организации, действащи
Коментари Харесай

ЕС осъди закона, определящ международните медии в Русия като чужди агенти

Европейският съюз разкритикува съветския закон, класифициращ интернационалните медийни организации, настоящи в страната, като „ задгранични сътрудници “ и съобщи, че той съставлява „ опасност за свободните и самостоятелни медии “ , съобщи AFP.
Законът бе подписан в събота от съветския президент Владимир Путин. Проектът бе утвърден на 22 ноември от Държавната дума.
Той ще даде опция на министерството на правораздаването да класифицира като „ задграничен сътрудник “ всяко посланичество интернационална медия в страната.
„ Законът опонира на отговорностите и уговорките на Русия във връзка с човешките права, а разширението на обсега му към задграничните медии слага под опасност свободата и независимостта на медиите и достъпа до информация “, се споделя в изказване на външнополитическата работа на Европейски Съюз.
В него се прибавя, че ограниченията са „ следващият опит да се ограничи пространството за самостоятелните гласове в Русия “, съобщи Фокус.
Всяка телевизия, радио или печатно издание, избрани като " непознати сътрудници ", ще би трябвало да показват периодически отчети по отношение на активността и финансирането си, както и да носят специфичен характерен знак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР