Европейският съюз публикува в четвъртък съвместно изявление, в което се

...
Европейският съюз публикува в четвъртък съвместно изявление, в което се
Коментари Харесай

Европейският съюз отхвърли иранския ултиматум за ядрената сделка

Европейският съюз разгласява в четвъртък взаимно изказване, в което се споделя, че отхвърля вчерашния " ултиматум " на Иран по отношение на по-нататъшното осъществяване от Техеран на уговорките, поети през 2015-а година в Съвместния повсеместен проект за деяние (JCPOA), прочут още като иранското нуклеарно съглашение, оповестява организация Франс прес, представена от БНР.

Изявлението е реалност преди идната през днешния ден среща на водачите на Европейски Съюз в румънския град Сибиу за Деня на Европа.

В сряда държавното управление в Техеран разгласи, че отчасти суспендира своите задължения, избрани в нуклеарното съглашение от 2015-а година.

Освен това иранският президент Хасан Рохани дефинира 60-дневен краен период за останалите си сътрудници в договорката и най-много за Европейски Съюз да предприеме съответни ограничения, с цел да реагира на глобите на Съединени американски щати, ориентирани към иранския петролен и банков бранш. Дотогава Техеран повече няма да съблюдава рестриктивните мерки за извличане на високообогатен уран, разказани в договорката, твърди Рухани.

След известието на Иран френското държавно управление предизвести за ескалиране на напрежението, в случай че нуклеарната договорка бъде нарушена, а Германия съобщи, че желае опазване на нуклеарното съглашение.

Междувременно президентът на Съединени американски щати наложи спомагателни наказания на Иран, ориентирани към рудодобивния бранш и произвеждане на метали като желязо, стомана, алуминий и мед. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР