Европейският съюз променя правилата за издаване на европейски визи. Те

...
Европейският съюз променя правилата за издаване на европейски визи. Те
Коментари Харесай

Ще даваме по-бързо, но по-трудно визи на граждани на трети страни


Европейският съюз трансформира разпоредбите за издаване на европейски визи. Те ще бъдат издавани по-бързо, само че с по-подсигурени инспекции. Новото предписание, естествено, ще важи и за България. Ковето значи, че нашите служби ще би трябвало да издават визи за жители на трети страни след по-задълбочени инспекции, само че и в по-кратки периоди.

За европейска виза ще може да се кандидатства 6 месеца преди датата на пътешестване, а отговорът ще се дава до 10 дни, а за незабавни визи до седмица, съобщи Нова телевизия.

Чрез новите правила ще се усъвършенства и осведомителната визова система сред европейските страни. Европейските консулства ще разполагат с цялата налична информация и ще получат спомагателен личен състав, с цел да може по-бързо да преценят лицата, отговарящи на изискванията за приемане на визи. Цената на входния документ ще бъде 30 евро.

Общата визова система ще бъде и по-прецизна в оценката на претендентите. Страните, които не сътрудничат за репатриране за имигранти, ще бъдат по-строго проверявани и мъчно обслужвани. Което ще затрудни приемането на виза от страна на техни жители.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР