Европейският съюз призова ръководството на Република Сръбска да спре инициативите

...
Европейският съюз призова ръководството на Република Сръбска да спре инициативите
Коментари Харесай

ЕС призова Република Сръбска да спре противоконституционните проектозакони

Европейският съюз прикани управлението на Република Сръбска да спре самодейностите за приемане на закони, които нарушават конституционния ред на Босна и Херцеговина и заплашват нейния европейски път.

Общността предизвести, че Скупщината (парламентът - бел.ред.) на Република Сръбска разисква приемането на законодателни начинания, които ще нарушат конституционния ред на БиХ, функционалността на нейните институции и главните свободи. Те ще бъдат в несъгласие със отговорностите на Босна и Херцеговина по пътя ѝ към Европейски Съюз.

" Очакваме от управлението на ентитета да спре тези законодателни начинания, в това число на първо място проектозаконите за изборите, референдума, имунитета и " задграничните сътрудници ". " - се споделя още в изказването на Европейската работа за външна активност (ЕСВД).

Европейски Съюз акцентира, че суверенитетът, териториалната целокупност, конституционният ред, в това число решенията на Конституционния съд, и интернационалната еднаквост на Босна и Херцеговина би трябвало да бъдат зачитани, и добавя, че всяко деяние против тези правила ще докара до съществени последствия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР