Европейският съюз призова Китай незабавно да ревизира правилата, наложени на

...
Европейският съюз призова Китай незабавно да ревизира правилата, наложени на
Коментари Харесай

ЕС изисква Китай да промени правилата за депутатите в Хонконг

Европейският съюз прикани Китай " неотложно да ревизира " разпоредбите, наложени на законодателната власт в Хонконг, което докара до свалянето на четирима продемократични депутати, защото те бяха възприети като незадоволително патриотични.

" Това последно случайно решение от Пекин още повече подкопава автономията на Хонконг ", съобщи ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Хосеп Борел в изказване от името на блока.

Профсъюзът също по този начин настоя за незабавното възобновяване на законодателите.

В сряда Пекин вкара новите правила за Хонконг, като даде на изпълнителния шеф на територията Кари Лам пълномощието да отхвърли всеки законодател, който се счита за незадоволително предан, без да се обръща към съдилищата.

Тя незабавно употребява тази власт върху четиримата законодатели, което накара 15 други законодатели да подадат оставка в символ на митинг. Китай предизвести, че гледа на напускането като " очевидно предизвикателство " за своя престиж.

" Тези последни стъпки съставляват спомагателен тежък удар върху политическия плурализъм и свободата на мнението в Хонконг ", се споделя в изказването на Европейски Съюз.

Заедно с налагането на " закон за националната сигурност " на Хонконг през юни, Китай ерозира уговорката си към обещанието " Една страна, две системи " да резервира правата и свободите на територията непокътнати, се споделя в известието.

Европейският блок, който стана видимо по-твърд с Китай тази година във връзка с правата си и бизнес държанието, съобщи, че " следи от близко политическата обстановка в Хонконг ".

Той означи, че е приел набор от ограничения през юли в поддръжка на правото на Хонконг на автономност и че Борел би трябвало да рапортува на страните членки на Европейски Съюз за това състояние преди края на тази година.

" Тези последни разработки ще бъдат част от оценката ", се споделя в нея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР