Европейският съюз представи нови предложения за по-бързо придвижване на армиите

...
Европейският съюз представи нови предложения за по-бързо придвижване на армиите
Коментари Харесай

ЕС предлага съвместна киберзащита срещу руските хакерски атаки

Европейският съюз показа нови оферти за по-бързо напредване на армиите си по време на спор и за повишение на киберсигурността, като съобщи, че войната на Русия против Украйна е сигнал за усилване на европейската защита.

Последните киберудари по енергийната и транспортната инфраструктура демонстрираха заплахите, по тази причина са нужни спомагателни дейности за отбраната на жителите, въоръжените сили и задачите на Европейски Съюз.

 
Мисля, че съветската война в Украйна и неотдавнашните хакерски атаки против стратегически елементи от нашата инфраструктура са сигнал за пробуждане за всички нас. Трябва да засилим способността си да се пазиме, а също и да пазиме нашите полезности, защото те се демонстрират в всекидневието.
Маргрете Вестагер, комисар по конкуренцията на Европейски Съюз

Политиката за киберотбрана е част от по-широк пакет за сигурност и защита. Той включва и ограничения за възстановяване на военната подвижност на Европа.

Предложенията имат за цел да разпознават пропуските в европейската инфраструктура – като пътища, мостове, железопътни линии, пристанища или летища, които не са в положение да обслужват тежко или огромно военно съоръжение. За предпочитано модернизиране и да обезпечат обезпечен достъп до доставки на гориво в цялата територия на континента.

Европейски Съюз би трябвало да ускори гражданското и военното съдействие в региона на киберсигурността и да усъвършенства обмена сред специалистите по защита на национално и европейско ниво, съобщи Комисията. 

 
Кибервойната и хакерските атаки се трансфораха в неразделна част от нашата модерна война. Руската експанзия против Украйна е съпроводена от многократни хакерски атаки, освен против Украйна, само че и против всички нас, и против нашите партньорски страни. Не забравяйте, че преди началото на войната огромна хакерска атака предшестваше бомбардировките над Киев. Затова предлагаме да увеличим способността си да предотвратяваме, откриваме и възпираме хакерските атаки, и да се пазиме от тях.
Жозеп Борел, висш представител на ЕС по външните работи

Генералният секретар на НАТО съобщи, че хакерските атаки могат да задействат член 5 на НАТО, който гласи, че офанзивата против един съдружник е офанзива против всички.

Държавите от Европейски Съюз би трябвало да вложат повече средства в модерни качества за военна електронна отбрана и бюджетът на Европейски Съюз може да бъде употребен за тази цел, разяснява комисията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР