Европейският съюз потвърди готовността си да осигури, заедно със своите

...
Европейският съюз потвърди готовността си да осигури, заедно със своите
Коментари Харесай

ЕС осигурява стабилно финансиране на Украйна през следващите 30 години

Европейският съюз удостовери готовността си да обезпечи, дружно със своите интернационалните сътрудници и финансови институции, постоянна и предвидима финансова поддръжка за Украйна за идващите години, която ще бъде предопределена, в това число за следвоенното възобновяване на страната.

Както оповестява Ukrinform, това се показва в текста на заключенията на Европейския съвет по отношение на Украйна и сигурността и защитата, признати на срещата на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз в Брюксел в четвъртък.

„ Европейският съвет акцентира нуждата да обезпечи, дружно с сътрудниците, постоянна, предвидима и устойчива финансова поддръжка за Украйна за идните години. Европейският съвет повтаря своя апел към Европейската капиталова банка, в тясно съдействие с Комисията и интернационалните финансови институции, да ускори поддръжката си за най-спешните инфраструктурни потребности на Украйна “, се споделя в документа.

„ Европейският съвет направи равносметка на осъществената работа във връзка с замразяването на съветските активи и приканва Съвета, висшия представител и Комисията да продължат работата в сходство с правото на Европейски Съюз и интернационалното право и в съгласуваност с сътрудниците “, гласи резолюцията.

Както беше обявено, Европейски Съюз се съгласи да даде 18 милиарда евро макрофинансова помощ на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР