Европейският съюз постигна споразумение с Южна Корея за съвместно изследване

...
Европейският съюз постигна споразумение с Южна Корея за съвместно изследване
Коментари Харесай

Усъвършенствани чипове: ЕС реши да си партнира с Южна Корея

Европейският съюз реализира съглашение с Южна Корея за взаимно проучване и създаване на усъвършенствани полупроводници и информационни мрежови технологии от последващо потомство. Това заяви корейското Министерството на науката, осведомителните и информационните технологии, представено от международните организации.

Европейски Съюз и Южна Корея възнамеряват да засилят съдействието си и в региона на изкуствения разсъдък, квантовите технологии и киберсигурността.
 Китай забрани потреблението на чипове на Intel и AMD в държавни институции
Борба за превъзходство: Китай не разрешава потреблението на чипове от американски колоси

Обяснението на Пекин е " поощряване на локалния бизнес "

Новото партньорство ще докара до първични вложения на Южна Корея и Европейски Съюз в размер на $12,98 милиона в невроморфни калкулации. Това е нов изчислителен способ, основаващ се на мозъчните невронни мрежи. Предвиждат се и общи вложения за хетерогенна интеграция на полупроводници - консолидиране на многомащабни и многоизмерни връзки на чипове до 2027 година.

Допълнителни $5,4 милиона ще бъдат ориентирани към проучване на мрежови технологии от пето и шесто потомство.

Срещу нашествието на Китай

Новото партньорство е ориентирано в огромна степен против все по-голямата софтуерна инвазия от страна на Китай и за повишаване на вилянието на Европа, разясняват специалисти. Наскоро Пекин вкара нови забрани, ориентирани към последователно унищожаване на създадените в Съединени американски щати чипове на софтуерните колоси Intel и AMD в страната.

Според напътствията на управляващите, американските микропроцесори от двете компании ще бъдат отстранени от компютрите и сървърите на държавните институции. Обяснението беше - подмяна на задграничните технологии с локални решения.

По-строгите инструкции за доставки на китайското държавно управление имат за цел да изтласкат и операционната система Windows на Microsoft, както и създадения в чужбина програмен продукт за бази данни в интерес на локални решения. Те вървят с успореден блян за локализация в държавните предприятия.
 Индия желае да господства в промишлеността за чипове до 5 години
Индия желае да господства в промишлеността за чипове до 5 години

Докато фирмите понижават зависимостта си от Китай
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР