Европейският съюз планира да въведе по-строги правила за защита на

...
Европейският съюз планира да въведе по-строги правила за защита на
Коментари Харесай

Ал. Ненов: Всяко безплатно приложение в интернет се заплаща по някакъв начин

Европейският съюз възнамерява да вкара по-строги правила за отбрана на персоналните данни в интернет. Те ще се отнасят за обществени мрежи и имейл снабдители като " Facebook " и " Google ". Властите биха могли да постановат санкции от минимум 4% от оборота на фирмите. Това се случва на фона на разкритията, че консултантска компания е злоупотребила с данните на към 50 милиона консуматори на " Facebook " в опит да повлияе върху президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Регулацията сега върви през огромните санкции, само че няма метод някой да забрани на частна медия да излъчва реклама или да прави това, което прави и това не се приема за операция, сподели още Ненов и добави:

„ Няма причина за какво в обществените мрежи, където хората се събират да бъде признато по някакъв по-особен метод от кварталната механа, където хората сядат и разясняват политиката, тематиките на деня. Така че регулациите – това е нещо, с което Европейска комисия просто измисля вид да глоби частния бизнес поради това, че по някакъв метод той изкарва повече пари, а страните и Европейска комисия не вземат пари от това нещо “.

Всяко гратис приложение от интернет се заплаща по някакъв метод, сподели в „ Преди всички Александър Ненов.

„ Трябва да сме безусловно уверени, че всяко едно приложение, което инсталираме гратис, ние плащаме с нещо за това гратис. Някой път това е реклама, някой път това е даване на нашите персонални данни, като местонахождение, като рождена дата, пол, възраст и така нататък, на рекламни организации, с цел да може те да ни прожектират доста по-таргетирана реклама. Всяко едно от приложенията категорично ни пита: „ Давате ли достъп на това приложение до камерата? “, „ Давате ли достъп на това приложение до микрофона? “, ние споделяме „ Да “, без да прочетем за какво да вземем за пример приложение, което обработва фотоси, има потребност от достъп до микрофона на телефона ни… За да ни записва, в действителност, само че ние не споделяме да, без да си създадем труда да прочетем тези няколкостотин страници общи условия, което е сключване на контракт действително – с Вайбър, с Фейсбук… “, сподели той.

Интервюто на Силвия Великова с Александър Ненов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР