Европейският съюз отменя носенето на маски за пътниците по летищата.

...
Европейският съюз отменя носенето на маски за пътниците по летищата.
Коментари Харесай

Отменя се задължителното носене на маски по летищата в Европа

Европейският съюз анулира носенето на маски за пасажерите по летищата. Това се случва след актуализация на ограниченията. Препоръката за наложително носене на медицински маски на летищата и на борда на самолети се анулира на 16 май, оповестиха предходната седмица Агенцията за авиационна сигурност на Европейски Съюз (EASA) и Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. Все отново означават, че маската към момента е една от най-хубавите отбрани против предаването на Covid-19.

Междувременно шефът Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите Андреа Амон разяснява, че рисковете остават, само че започваме да се връщаме към естественото.

В редица страни условията за тестване на Covid на изцяло имунизирани пасажери отпадат, защото забележителен брой от популацията им е изцяло имунизирано.

Въпреки премахването на маските по летищата, всяка самолетна компания може да наложи правила за носене на маски по време на полетите.

По - уязвимите пасажери би трябвало да продължат да носят маски, без значение от разпоредбите, обявиха още от EASA, а обществената отдалеченост би трябвало да се съблюдава във вътрешните зони на летището, където това е допустимо.

Продължават да се появяват нови разновидности на Covid и пандемията не е оповестена публично за завършила, като в елементи от света към момента се следят огромни огнища на Covid. Китай се пробва да се оправи с новите огнища, а в това време стопанската система на страната и доста бизнеси там страдат.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР