Европейският съюз отложи преговорите за споразумение за свободна търговия с

...
Европейският съюз отложи преговорите за споразумение за свободна търговия с
Коментари Харесай

ЕС отложи търговските преговори с Австралия заради скандала с френските подводници

Европейският съюз отсрочи договарянията за съглашение за свободна търговия с Австралия. Вероятната причина е абсурдът поради отхвърли на Канбера да закупи, оповестява Australian Financial Review.

Австралия си партнира с Обединеното кралство и Съединените щати в областта на отбраната и сигурността и разгласи отдръпването си от съглашението за покупка на подводници на стойност 56 милиарда евро с френската компания Naval Group, което предвиждаше производството на 12 атакуващи подводници от клас „ Баракуда “. Това решение беше остро подложено на критика във Франция.
 Европейски Съюз е взаимен с Франция в абсурда с Австралия Европейски Съюз е взаимен с Франция в абсурда с Австралия
Министрите на външните работи на Европейския съюз показаха взаимност с Франция, която беше ядосана от анулацията на контракта за подводн...

Следващият 12-и кръг на комерсиалните договаряния сред Брюксел и Канбера трябваше да се организира през октомври. Източници в Европейската комисия обявиха, че договарянията не могат да се проведат по проект заради редица нерешени въпроси. Според тях има опция те да бъдат забавени с към месец.

Наблюдател, непосредствен до преговорния развой, удостовери пред изданието, че отлагането на договарянията е директно обвързвано с провалената договорка за френските подводници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР