Европейският съюз осъжда възможно най-категорично непровокираното нахлуване в Украйна от

...
Европейският съюз осъжда възможно най-категорично непровокираното нахлуване в Украйна от
Коментари Харесай

Декларация на върховния представител от името на ЕС относно инвазията на Украйна от въоръжените сили на Руската федерация

Европейският съюз осъжда допустимо най-категорично непровокираното навлизане в Украйна от въоръжените сили на Руската федерация.

Осъждаме също по този начин присъединяване на Беларус в тази експанзия против Украйна и го призоваваме да съблюдава интернационалните си отговорности.

Настояваме президентът Путин да приключи съветските военни дейности неотложно и абсолютно да изтегли всички сили и военно съоръжение от цялата територия на Украйна. Русия носи цялостна отговорност за този акт на експанзия и за всяко заличаване и загуба на човешки живот, което ще аргументи. Ще й бъде търсена отговорност за тези нейни дейности.

Военната офанзива на Русия против Украйна — самостоятелна и суверенна страна — е жестоко нарушаване на интернационалното право и на главните правила, на които се гради учреденият на правила интернационален ред.

Европейски Съюз, дружно със своите трансатлантически и сходно-мислещи сътрудници, поставя невиждани старания за реализиране на дипломатическо решение на рецесията в сигурността, провокирана от Русия. Русия не отговори на тези старания, а вместо това едностранно избра тежка и преднамерена военна ескалация.

От самото начало и на най-високо политическо ниво Европейски Съюз ясно съобщи, че всяка по-нататъшна военна експанзия против Украйна ще докара до големи последствия и висока цена.

Ето за какво отговорът на Европейски Съюз ще включва както секторни, по този начин и самостоятелни ограничаващи ограничения, координирани напълно с нашите трансатлантически и сходно-мислещи сътрудници..

Русия не трябва да се съмнява, че Европейски Съюз ще остане хладнокръвен и обединен, до момента в който подхваща идващите стъпки в тясно съдействие с сътрудниците.

Европейски Съюз приканва интернационалната общественост да изиска от Русия неотложно преустановяване на тази експанзия, която заплашва интернационалния мир и сигурност в международен мащаб.

Призоваваме Русия да съблюдава напълно интернационалното филантропично право и да обезпечи безвреден и безконтролен филантропичен достъп и помощ за всички нуждаещи се. Призоваваме също по този начин Русия да подсигурява сигурността на специфичната задача за наблюдаване на ОССЕ.

Европейски Съюз акцентира още веднъж неотклонната си поддръжка и ангажираност във връзка с независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници. Европейски Съюз удостоверява още веднъж уговорката си за усилване на политическото асоцииране и икономическата интеграция на Украйна с Европейския съюз. Подкрепяме народа на Украйна и нейните демократично определени институции и представители.

В допълнение Европейски Съюз препотвърждава неотклонната си поддръжка и ангажираност във връзка с суверенитета и териториалната целокупност на Грузия и на Република Молдова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР