Европейският съюз осъди днес терористичния акт в Иран, при който

...
Коментари Харесай

Президентът на Иран заплаши Израел за убийството на Фахризаде, ЕС осъди терористичния акт |

Европейският съюз осъди през днешния ден терористичния акт в Иран, при който през вчерашния ден нуклеарният физик Мохсен Фахризаде - началник на изследователския център при министерството на защитата, и още няколко души.

За това се споделя в публикувана през днешния ден декларация на външнополитическата работа на Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция. Това е престъпно закононарушение, което опонира на правилото за отбрана на човешкия живот, отстояван от Европейски Съюз, се споделя в документа.

Върховният представител на Европейски Съюз за външните работи и сигурността Жозеп Борел изрази съболезнования на околните на починалите и пожела скорошно излекуване на ранените.

В днешното време на несигурност повече от всеки път е значимо всички страни да запазят успокоение и да демонстрират оптималната въздържаност, с цел да се избегне ескалация, от която никой не може да има интерес, се споделя още в декларацията. 

Иранският президент Хасан Рохани упрекна през днешния ден Израел за убийството  Фахризаде, заяви иранската държавна телевизия, представена от Ройтерс. 

" За следващ път злите ръце на световната надменност и на наемниците от узурпаторския ционистки режим (така иранските ръководещи кръгове назовават Израел - б.р.) бяха изцапани с кръвта на един ирански наследник ", съобщи Рохани, представен от Българска телеграфна агенция. 

Иран сигурно ще отвърне за мъченическата гибел на нашия академик в уместно време, сподели Рохани по време държавното съвещание, излъчено по малкия екран.

Израел към този момент отхвърля мнения по убийството на иранския академик.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР