Европейският съюз одобри тази вечер пети пакет санкции срещу Русия

...
Европейският съюз одобри тази вечер пети пакет санкции срещу Русия
Коментари Харесай

Новите ЕС санкции налагат частично ембарго на руския петрол в България

Европейският съюз утвърди довечера пети пакет наказания против Русия поради войната в Украйна, съобщи ДПА, като се базира на свои източници. Постоянните представители на страните членки в Брюксел дадоха зелена светлина за наказателните ограничения.

Новината бе доказана от френското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз, представено от Франс прес. Санкциите включват възбрана на вноса на съветски въглища, дървен материал и водка, показва ДПА.

А също така се не разрешава влизането на кораби, плаващи под съветски байрак, в европейски пристанища. За България това значи де факто отчасти ембарго върху вноса на съветски нефт - над 85-90% от него зарежда рафинерията край Бургас и стига до вътрешния пазар. Немалка част от танкерите, снабдяващи ни с нефт от Новоросийск, обаче плават под флаговете на Либерия, Панама, Ангола и други

Забранява се и износът за Русия на високотехнологични артикули и на оръжия, заяви ТАСС. Сметките на съветски банки под юрисдикцията на Европейски Съюз ще бъдат замразени.

Новите наказания ще обиден също съветски предприемачи, военни и предприятия, свързани с нашествието в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР