Европейският съюз одобри своя 13-ти пакет от санкции срещу Русия,

...
Европейският съюз одобри своя 13-ти пакет от санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

Най-широкообхватните мерки: ЕС с нови санкции срещу Русия

Европейският съюз утвърди своя 13-ти пакет от наказания против Русия, заяви белгийското председателство на Европейски Съюз в обществената медийна платформа X, потвърждавайки казаното по-рано от източници на Ройтерс. Мерките ще влязат в действие от 24 февруари.

Решението е взето на ниво посланици на Европейски Съюз и планува най-широкообхватните ограничения до момента, разяснява председателството.

В санкционните описи ще бъдат добавени близо 200 руснаци и съветски организации, посочи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той означи, че с това общият брой на глобените до момента доближава 2000, като те са уличени в действия за заобикаляне на европейските решения, както и в дейности за развиване на военното произвеждане.

„ Трябва да продължим да отслабваме военната машина на (руския президент Владимир) Путин “, по “сочи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Поддържаме мощен напън над Кремъл, ограничаваме достъпа на Русия до дронове, означи тя.

В петък Съединените щати също ще афишират обилни наказания против Русия във връзка със гибелта на Алексей Навални. Това съобщи американският президент Джо Байдън, без да разкрива повече детайлности.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР