Европейският съюз одобри днес въвеждането на тъмночервени зони с високо

...
Европейският съюз одобри днес въвеждането на тъмночервени зони с високо
Коментари Харесай

ЕС одобри въвеждането на тъмночервени зони с високо разпространение на короронавируса

Европейският съюз утвърди през днешния ден въвеждането на " тъмночервени зони " с високо разпространяване на новия ковид, с по-строги рестрикции за пътешестване до тях, съобщи Ройтерс.

В Европейски Съюз към този момент се употребява тристепенна " светофарна " система - зелено, жълто и алено - за обозначаване на нивото на разпространяване на болестта и ограничение на визитите в рисковите зони. Случаите на ковид в съюза обаче не престават да се усилват и по този причина от хората, идващи от " тъмночервените зони " с изключително висок риск от заразяване, отсега нататък ще бъде изисквано да се тестват или да бъдат поставяни под карантина.

Новата мярка, препоръчана от Европейската комисия, е била утвърдена на среща на равнище непрекъснати представители на 27-те страни членки, споделиха дипломати. За " тъмночервени зони " ще бъдат обявявани районите с повече от 500 инфектирани на 100 хиляди поданици за интервал от две седмици.

Същевременно някои страни от Европейски Съюз са решили в допълнение да подхващат едностранни ограничения против разпространяването на вируса, отбелязва Ройтерс. Германия се готви да забрани идването на пасажери от Англия, Португалия, Бразилия и Република Южна Африка, сподели през вчерашния ден немският вътрешен министър Хорст Зеехофер. Белгия е забранила на своите поданици да вървят на отмора в чужбина до края на март.
Полезна ли ви беше тази публикация?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР