Европейският съюз одобри 11-ия пакет от санкции срещу Русия. Ограниченията

...
Европейският съюз одобри 11-ия пакет от санкции срещу Русия. Ограниченията
Коментари Харесай

Електромобили и нефтопровода „Дружба“: ЕС утвърди 11-я пакет от санкции срещу Русия

Европейският съюз утвърди 11-ия пакет от наказания против Русия. Ограниченията включват възбрана за влизане на съветски ремаркета в Европейски Съюз и за превозване на нефт от Русия по северния клон на петролопровода „ Дружба “, ограничавания за достъп до пристанищата на Европейски Съюз на танкери, за които има подозрения, че нарушават възбраните, и опция за прекъсване на износа за страни, които оказват помощ на Русия да заобикаля глобите.

Европейският съюз утвърди 11-ия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия. Това се оповестява в изказване в уеб страницата на Европейския съюз. „ Единадесетият пакет от стопански и самостоятелни ограничаващи ограничения е ориентиран към подсилване на съществуващите наказания на Европейски Съюз и към битката с тяхното заобикаляне„, се споделя в изказването.

Наложените ограничавания включват следните съществени точки:

Възможността на Европейски Съюз да лимитира доставките на глобени артикули и технологии за трети страни, за които се смята, че „ съществува непрекъснат и изключително висок риск от заобикаляне на глобите “ Забрана за директно прекосяване през Русия на избрани артикули (например модерни технологии, материали, свързани с авиацията), изнасяни от Европейски Съюз за трети страни Включването на 87 организации от Китай, Узбекистан, ОАЕ, Сирия и Армения в листата на интернационалните организации, подкрепящи съветската отбранителна индустрия, които подлежат на по-строги ограничавания върху износа на артикули с двойна приложимост и съвременни технологии Забрана за експорт в Русия на нови и използвани коли с мотори над 1,9 литра, електрически и хибридни автомобили Пълна възбрана за транспорт на артикули към Европейски Съюз с камиони с съветски ремаркета и полуремаркета забрана за достъп до пристанищата на Европейски Съюз на танкери, участващи в претоварването на петрол от транспортен съд на транспортен съд и обвинени в нарушение на възбраната за импорт на съветски петрол или на ценовия таван забрана за достъп до пристанищата на Европейски Съюз на кораби, които манипулират или деактивират навигационната система за следене при превозване на съветски петрол забрана за превозване на нефт от Русия през северния клон на петролопровода „ Дружба “ към Германия и Полша

Освен това над 100 физически и юридически лица са били подложени на персонални ограничавания от страна на Европейски Съюз. Техните активи в Европа ще бъдат замразени. Това са „ високопоставени военни чиновници “, лица, вземащи решения в съветската „ специфична военна интервенция “ в Украйна, хора, „ взели участие в противозаконното депортиране на украински деца в Русия “, съдии, „ които са вземали политически стимулирани решения против украински жители “, съветски предприемачи, „ пропагандисти “ и ИТ компании, както и банки, работещи в териториите, анексирани към Русия, заяви Европейската комисия. Пълният лист на рестриктивните мерки и глобите към момента не е оповестен и би трябвало да се появи напълно скоро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР