Европейският съюз обмисля създаването на лагери за прием на мигранти

...
Европейският съюз обмисля създаването на лагери за прием на мигранти
Коментари Харесай

ЕС обмисля създаването на мигрантски лагери в Нигер

Европейският съюз обмисля основаването на лагери за банкет на мигранти в Нигер, с цел да затвори така наречен „ либийски коридор” и да сдържа напора от Африка към Европа, заяви сп. „ Шпигел” като се базира на отговори на парламентарни въпроси в Бундестага.
Според документите, с които изданието разполага, основна цел на европейския проект е прекъсването на мигрантите доста преди да стигнат до Либия и други страни от Северна Африка и да се пробват да прекосят Средиземно море, съобщи БГНЕС.
Според „ Шпигел”, даже „ най-нуждаещите се от отбрана мигранти” не би трябвало да стигат в Европа през Либия, а да се събират в Нигер. От отговорите на парламентарни въпроси се схваща, че този механизъм за „ насилствен трансфер” е бил контрактуван сред държавното управление на Нигер и Върховния комисар на Организация на обединените нации по въпросите на бежанците.
В Нигер потребността на мигрантите от отбрана още веднъж ще бъде проверявана и най-после ще се търсят благоприятни условия за прехвърлянето им в Европейски Съюз.
Не е ясно по какъв начин ще се вършат инспекциите в Нигер.
По-рано ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни предложи Европейски Съюз да отдели 6 милиарда евро за Либия, с цел да се оправи с най-острия миграционен проблем и да се изготви дълготрайна тактика за европейски вложения в Африка на обща стойност 50-60 милиарда евро.
Според Таяни част от тези средства би трябвало да получат Нигер и Чад, с цел да затворят „ либийския коридор”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР