Европейският съюз няма да сключи с Великобритания споразумение за напускане

...
Европейският съюз няма да сключи с Великобритания споразумение за напускане
Коментари Харесай

Барние: Няма да има сделка за Брекзит без споразумение за ирландската граница

Европейският съюз няма да подписа с Англия съглашение за овакантяване и/или да й даде временен интервал след Брекзит, в случай че няма договорка, предотвратяваща " твърда " граница в Ирландия. Това съобщи през днешния ден основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние. Той сподели, че ще се стреми към реализиране на единодушие за 100% от проектоспоразумение за Брекзит.


" Това, което липсва, е решение по въпроса за Ирландия ", съобщи основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит по време на обща конференция със словашкия министър-председател Петер Пелегрини. " Без такова решение няма да има съглашение и няма да има временен интервал. Това е несъмнено ", добави още Барние.

По думите му Европейски Съюз се стреми да усъвършенства своето предложение за така наречен подсигуряване, ориентирано към опазване на ирландската граница отворена без значение от последствията от Брекзит, само че то би трябвало да бъде използвано, работещо и при всевъзможни условия.

" То не може да има последна дата. Трябва да бъде използвано, в случай че и до момента в който не бъде открито друго решение ", съобщи Барние.
 Тереза Мей: Споразумението за Брекзит е съвсем готово Тереза Мей: Споразумението за Брекзит е съвсем готово
Окончателното съглашение за Брекзит е готово съвсем 95%, съобщи английският министър председател Тереза Мей. Според анкета при възможен нов референдум британците...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР