Европейският съюз направи поръчка за над 180 млн. дози от

...
Европейският съюз направи поръчка за над 180 млн. дози от
Коментари Харесай

ЕС поръчва над 180 млн. дози модифицирана за Омикрон ваксина

Европейският съюз направи поръчка за над 180 млн. дози от имунизацията на BioNTech/Pfizer, приспособена за разновидността Омикрон, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

В изявление пред кореспонденти след --> на Европейския съвет Фон дер Лайен съобщи, че водачите на Европейски Съюз са задействали клаузи в договорите, подписани с производителите на ваксини, които им разрешават да изискат създаването на приспособена ваксина в границите на 100 дни. Тя добави, че регулаторният орган на Европейски Съюз за медикаментите работи за оценка на приспособената ваксина. Тя означи още, че в този момент Европа може да създава 300 милиона дози ваксини всеки месец. С повече от един милиард дози, изпратени в останалата част на света, Европейски Съюз е най-големият експортьор на ваксини COVID-19, добави Фон дер Лайен, представена от Анадолската организация.

Тя също по този начин изиска от страните от Европейски Съюз да ускорят акциите си за имунизиране след появяването на разновидността Омикрон.

Фон дер Лайен обясни и периода на годност на Коронавирус документите, употребявани при пътешестване, които в последно време са предмет на полемики в Европейски Съюз. Като повтори, че е целесъобразно да се направи подсилваща ваксина шест месеца след цялостното имунизиране, тя съобщи, че документите ще бъдат годни за още три месеца до слагането на подсилващата ваксина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР