Европейският съюз иска да разшири използването на договори, с които

...
Европейският съюз иска да разшири използването на договори, с които
Коментари Харесай

ЕС иска по-широко прилагане на договори за доставка на електроенергия на фиксирани цени

Европейският съюз желае да разшири потреблението на контракти, с които на фирмите, които ръководят електроцентрали, се заплаща по закрепени цени за доставената електрическа енергия, сочи план на предложение, забелязан от Ройтерс.

През предходната година Европейската комисия пое ангажимент да реформира разпоредбите, които контролират пазара на електрическа енергия в Европейски Съюз, откакто рекордно високите цени на природния газ, провокирани от прекъсването на съветските газови доставки, доведоха до внезапно повишаване на електрическата сила. 

В плана на предложение на Европейска комисия, който ще бъде оповестен на 16 март, е избегнато налагането на сериозна промяна на пазара на електрическа енергия, за която упорстваха някои страни от Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.

Вместо това се оферират лимитирани промени на пазара, целящи да подбуден обособените страни да подписват контракти за доставка на електрическа енергия на по-предсказуеми, закрепени цени.  

Целта е да бъдат защитени европейските консуматори от обилни съмнения в цените на електрическата сила, в посока повишението им, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР