Европейският съюз има нужда от по-свободни бюджетни политики и промяна

...
Европейският съюз има нужда от по-свободни бюджетни политики и промяна
Коментари Харесай

Бъдещият еврокомисар по икономиката призовава за по-свободни бюджетни политики

Европейският съюз има потребност от по-свободни бюджетни политики и смяна на фискалните правила, съобщи бъдещият еврокомисар по стопанската система Паоло Джентилони, представен от " Ройтерс ".

Джентилони написа в публикация в италианския в. " Соле вентикуатро оре ", че разпоредбите на Европейски Съюз за недостига и дълга не би трябвало да бъдат подценявани, само че е належащо да бъдат преразгледани и осъвременени.

" Време е страните, които имат фискално пространство, да го употребяват в повсеместен подтекст на не толкоз ограничаващи бюджетни политики ", съобщи той.

Джентилони, който е някогашен италиански министър-председател и би трябвало да размени Пиер Московиси като еврокомисар по икономическите и финансовите въпроси, предизвести, че поради забавянето на стопанската система на Европейски Съюз " не би трябвало да се подценяват рисковете от нескончаем интервал на слаб напредък ", а задачата за стимулиране на стопанската система " не може да бъде оставена единствено на паричната политика ".

Джентилони ще има значима роля за деликатното изследване на проектобюджета на Италия за 2020 година, който беше показан на Европейската комисия предходната седмица.

Бюджетният проект планува повишение на структурния недостиг за идната година с 0.1 % от брутния вътрешен артикул, което е смяна спрямо поетия по-рано от Рим ангажимент за понижаването му с 0.6 на 100. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР