Европейският съюз и САЩ се договориха за намаляване на емисиите

...
Европейският съюз и САЩ се договориха за намаляване на емисиите
Коментари Харесай

ЕС и САЩ се договориха за намаляване на емисиите на метан с 30%

Европейският съюз и Съединени американски щати се договориха за понижаване на излъчванията от парниковия газ метан с 1/3 до края на това десетилетие, оповестява " Ройтерс ", представена от БГНЕС. Те се стремят даубедят и други огромни икономикив нуждата от съкращаване на парниковите излъчвания преди международната среща на върха за справяне с изменението на климата в Глазгоу, Шотландия, през ноември.

Споразумението за метана би могло да окаже доста въздействие върху енергийната, селскостопанската и отпадъчната индустрия, които изпускат по-голямата част от излъчванията на метан.

Метанът е най-голямата причина за изменението на климата след въглеродния диоксид (CO2). Той е 84 пъти по-мощен парников газ от въглеродния диоксид и предизвиква до 1/4 от наклонността за световно стопляне.

В опит да ускорят климатичните дейности, Съединени американски щати и Европейски Съюз по-късно тази седмица ще поемат взаимно заричане за понижаване на излъчванията на метан, породени от индивида, с минимум 30% до 2030 година спрямо равнищата през 2020 година, съгласно плана " Глобално заричане за метана ", достигнал до " Ройтерс ".

В обособен документ са изброени страни, които Съединени американски щати и Европейски Съюз ще опитат да причислят към обещанието. Те включват огромни замърсители като Китай, Русия, Индия, Бразилия и Саудитска Арабия, както и други като Норвегия, Катар, Англия, Нова Зеландия и Южна Африка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР