Европейският съюз и Съединените щати ще си сътрудничат пред нарастващата

...
Европейският съюз и Съединените щати ще си сътрудничат пред нарастващата
Коментари Харесай

ЕС и САЩ ще си сътрудничат пред нарастващата мощ на Китай

Европейският съюз и Съединените щати ще си сътрудничат пред възходящата икономическа, политическа и военна мощност на Китай. Това се показва в план за изказване на срещата им на върха другата седмица в Брюксел, съобщи Ройтерс.

На срещата си във вторник Европейски Съюз и Съединени американски щати ще изискат ново, " транспарантно, учредено на доказателства... и свободно от интервенция " следствие на произхода на ковид, засечен първо в Китай в края на 2019 година, се споделя в текста, който е бил забелязан от организацията.

Освен това американският президент Джо Байдън и ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, ще поемат ангажимент да анулират преди 1 декември митата върху стоманата и за отбягване на нови трансатлантически търговски разногласия. Лидерите на Съединени американски щати и Европейски Съюз ще обещаят и да сложат край до 11 юли на отдавнашния спор поради дотациите за самолетостроителни компании.

Постоянните представители на страните членки на Европейския съюз ще обсъдят плана на документа в сряда.

Европейски Съюз се надява срещата на върха със Съединени американски щати на 15 юни да помогне за бързото споразумяване на двустранните търговски разногласия и за подсилване на трансатлантическия съюз за посрещане на световните търговски провокации, съобщи през днешния ден заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР