Европейският съюз и са тясно свързани и остават съседи и

...
Европейският съюз и са тясно свързани и остават съседи и
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕС и Русия остават търговски партньори, независимо от всички проблеми

Европейският съюз и са тясно свързани и остават съседи и значими търговски сътрудници, макар всички проблеми. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен на конференция след първия ден от срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, предава ТАСС.
„ Русия е най-голямата ни съседка, Русия и Европейски Съюз са тясно свързани, остават съседи и значими търговски сътрудници. Русия е значим участник в решаването на световните провокации. Затова помолихме ръководителя на дипломацията Жозеп Борел да показа отчет за Русия и да разгледаме връзките с нея в светлината на този доклад “, сподели тя, добавя организация Фокус.
 Кремъл: Срещу Русия се води имунизационна война Кремъл: Срещу Русия се води имунизационна война
В Москва не се съмняват, че в света се водят „ имунизационни войни ”, в това число и против Русия, съобщи през днешния ден представителят на въ...
В същото време Европейски Съюз има вяра, че „ Русия оспорва полезностите и ползите на Европейския съюз посредством бойкот, дезинформация и хакерски атаки “, сподели ръководителят на Европейска комисия. „ Всички се съгласиха, че Русия оспорва нашите полезности и ползи “, добави тя.
Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на собствен ред акцентира, че стратегическата полемика за Русия на срещата на върха е „ доста дълбока и потребна “. „ През последния месец почувствахме, че е значимо да проведем изчерпателен спор за Русия. И почтено казано, днешната полемика беше потребна за подготовката на идната стъпка. Тази стъпка е световен отчет за разнообразни области на нашите връзки с Русия, който поискахме да се подготвим “, сподели той.
“Това ще ни разреши да формираме стратегическа визия и може би даже стратегически дейности във връзка с Русия “.
Отговаряйки на въпросите на публицистите, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази мнение, че енергийното съдействие сред Русия и Европейски Съюз, в това число „ Северен поток 2 “, няма да способства за модернизацията на Русия и няма да докара до промени в страната. „ Това, което виждаме [в Русия] през днешния ден, е стопанска система, на която доста липсва рационализация и е доста подвластна от енергийните доходи. Следователно имам вяра, че такова съдействие на енергийно равнище няма да докара до рационализация и няма да докара до действителна смяна “, отговори тя на въпрос дали е помолила немското държавно управление да спре „ СП2 “.
 ГЕРБ не знаели за подслушване на политици, офанзивите били поради разрушената мрежа съветски шпиони ГЕРБ не знаели за подслушване на политици, офанзивите били поради разрушената мрежа съветски шпиони
На политическата сцена се появиха две неща - изявление онлайн и изявление на запис. Бойко Рашков се опита да уволни публицисти. Това съобщи...
Фон дер Лайен изрази мнението, че при започване на 2000-те „ Русия се опита да модернизира стопанската система си благодарение на приходите от петролния и газов бранш, само че не можа да направи това, защото й липсват технологии, изобретателна юноша и сериозни хрумвания “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР