Европейският съюз и неговите съюзници ще помогнат на Украйна да

...
Европейският съюз и неговите съюзници ще помогнат на Украйна да
Коментари Харесай

ЕС ще помогне на Украйна да поправи бомбардираната от Русия енергийна инфраструктура

Европейският съюз и неговите съдружници ще оказват помощ на Украйна да " ремонтира и размени " енергийната инфраструктура, развалена от съветските офанзиви, съобщи европейският комисар по енергетиката Кадри Симсон по време на визитата си в Киев във вторник.

След среща с украинския президент Володимир Зеленски Симсон съобщи, че при последните офанзиви са били наранени повече от 30 % от енергийната инфраструктура на Украйна.

" Украинската енергийна инфраструктура е обект на целенасочени офанзиви от страна на Русия - жестока и нечовешка тактичност за причиняване на човешко страдалчество с наближаването на зимата ", написа тя в Туитър.

Симсън съобщи, че Украйна ще се нуждае от " интернационално координирана помощ ", както и от " характерно съоръжение и принадлежности ", които ще изискват финансиране и бърза доставка. Тя сподели още, че е уверила Зеленски, че Европейски Съюз " се обръща към сътрудниците, с цел да помогне с нужната специфична поддръжка ".

През последния месец Русия реализира няколко огромни офанзиви против сериозната инфраструктура на Украйна, като последната вълна от ракети в понеделник удари Киев и няколко други района. В доста украински градове има спиране на електрозахранването и прекъсване на водата.

Нападенията породиха опасения за сериозен дефицит на сила в страната с наближаването на зимата, като Киев прикани западните съдружници да възобновят напъните си за доставяне на Украйна с съвременни средства за противовъздушна защита, както и за подкрепяне на енергийните доставки.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи във вторник, че съветските удари са нанесли " обилни вреди " на водоснабдителната и електрическата инфраструктура на Украйна.

" Необходими са дейности преди зимата ", съобщи Макрон в туитър. " Бързо ще активизираме както интернационалната общественост, по този начин и частния бранш. /БГНЕС, Политико

Киев / Украйна
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР