Европейският съюз (ЕС) е изправен пред риск от скок на

...
Европейският съюз (ЕС) е изправен пред риск от скок на
Коментари Харесай

Зам.-шефът на Европейската комисия: Има риск от скок на цените в ЕС

Европейският съюз (ЕС) е изправен пред риск от скок на цените и закъснение на икономическия напредък поради нарушеното мореплаване през Червено море. Произтичащите от обстановката отрицателни резултати обаче към момента не са повлияли на стопанската система на Европейски Съюз, съобщи заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Валдис Домбровскис, представен от " Ройтерс " и ДПА.
Трафикът през Червено море е намалял с 22% единствено за месец. Очаква се морския трафик през Червено море да продължи да се свива, защото фирмите за транспорти пренасочват корабите си към най-южната точка на африканския континент - нос Добра вяра, сподели още Домбровскис, добавяйки, че Европейска комисия следи обстановката деликатно.
" Досега не е имало очевидно влияние върху цените на силата и по-общо влияние върху цените на стоките. Но към този момент виждаме влияние върху цените на превоза, които са се нараснали ", сподели Домбровскис пред кореспонденти след съвещание на министрите на търговията от Европейски Съюз, на което беше издигнат въпросът. " Разбира се, това е рисков фактор ", предизвести зам.-председателят на Европейска комисия.
По думите му " по-широкото икономическо влияние върху потребителските цени и стопанската система на Европейски Съюз като цяло ще зависи значително от продължителността на тази рецесия ". " Необходими са бързи дейности ", заключи Домбровскис, представен от Българска телеграфна агенция.
Европейската комисия ще актуализира икономическите си прогнози през февруари, като е допустимо да се наложи да калкулира в прогнозата си и разстройствата в Червено море, сподели още той.
Йеменските бунтовници хуси не престават да нападат кораби в символ на поддръжка на палестинците в линията Газа на фона на сухопътната атака на Израел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР