Европейският съюз е възможно да ускори процесът по присъединяване на

...
Европейският съюз е възможно да ускори процесът по присъединяване на
Коментари Харесай

Изтоник от Брюксел: Ускоряват приемането на Украйна в ЕС


Европейският съюз е допустимо да форсира процесът по присъединение на Украйна. За това загатна почитан източник от Брюксел, съобщи „ Ройтерс “. По-голяма изясненост по тематиката се чака да бъде реализирана на неофициална среща на върха, която се чака да се организира на 11 март.

„ Мисля, че една от аргументите за ускоряването на процеса е, че това ще е значима поддръжка за президентът на Украйна Володимир Зеленски и поговорите на Киев с Русия. Все още обаче не са направени, каквито и да стъпки в тази посока(приеманието на Украйна в Европейски Съюз -бел. ред) “, добавя източникът.

В понеделник ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, както и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще проведат среща с френския президент Еманюел Макрон и канцлера на германия Олаф Шолц в Париж.

Според източника на „ Ройтерс “ тематиката за участието на Украйна ще участва на тази среща.

Агенцията напомня, че точно неподписването на съглашението за асоцииране на Украйна през 2013г. стана причина за простестите в Киев(т.нар Евромайдан). Русия е твърдо срещу приемането на Украйна в общността.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР