Европейският съюз е напълно объркан, откакто Великобритания гласува да го

...
Европейският съюз е напълно объркан, откакто Великобритания гласува да го
Коментари Харесай

Турция смята, че ЕС трябва да преосмисли мястото й при разширяването

Европейският съюз е " изцяло комплициран ", откогато Англия гласоподава да го напусне, и би трябвало да преразгледа визията си за разширението си и мястото на Турция в него. Това съобщи турският министър председател Бинали Йълдъръм по време на посещаване в Лондон, предадоха " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

" След решението за Брекзит Европейски Съюз е изцяло комплициран. Те би трябвало да преразгледат визията си за бъдещето, доколко ще се уголемяват и какво място ще има Турция в това. Ние сме тук. Никъде няма да отидем ", уточни Йълдъръм в Лондон.

Турция води сложни договаряния за присъединение към Европейски Съюз от 2005 година, само че всеобщата чистка, която президентът Реджеп Тайип Ердоган предприе след несполучливия опит за прелом предходната година утежни връзките сред Брюксел и Анкара.

Йълдъръм също по този начин съобщи, че Турция не има вяра, че рецесията в прилежаща Сирия може да се реши, до момента в който президентът Башар ал Асад е към момента на власт.

" Настоящият режим е виновен за метода, по който нещата се развиха в Сирия... Не мисля, че е реалистична вероятността да се построи дълготраен мир в Сирия, до момента в който Асад е на поста си ", уточни турският министър председател.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4605)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР